Известување за нови цени на нафтените деривати


„Макпетрол“ АД Скопје ги информира своите потрошувачи и пошироката јавност за новите малопродажните цени на одделни нафтени деривати кои ќе важат на бензинските станици на „Макпетрол“ АД Скопје, а ќе се применуваат од 00:01 часот на 21.5.2019 година  и тоа:


-           Ultra 95+ Economy ќе се продава по цена од 72,00 денари за литар;
-           Ultra 100 Race Pro ќе се продава по цена од 74,00 денари за литар;
-           Ultra Diesel Green Power ќе се продава по цена од 66,00 денари за литар;
-           Ultra Diesel Bio Power се ќе се продава по цена од 67,00 денари за литар;
-           Екстра лесното ќе се продава по цена од 54,50 денари за литар.


Поскапувањето е дојдено поради зголемувањето на цената на нафтените деривати на светските берзи.