Планинарско Спортско Друштво МАКПЕТРОЛ Скопје > Макпетрол Home 
         Почетна страна
         Годишна програма
         Акции
         Документи
         Историја
         Библиотека
         Високогорство
         Topo Maps
         Контакт
         Линкови

 

 

 

 

Сончев викенд на Копаоник - 18-20 март 2011

Вториот скијачко-планинарско-излетнички викенд на Копаоник, организиран од ПСД МАКПЕТРОЛ – Скопје, беше полн погодок. Првиот викенд на Копаоник (18-20 февруари 2011) беше маглив, снежен и студен, но, затоа овој викенд (11-13 март, 2011) беше сончев и убав.

Скијачите уживаа во добро подготвените скијачки стази, планинарите се искачија на 1.976 метри, излетниците шетаа во подножјето на планината, а се одмаравме во планинарскиот дом „ ' Ртањ“, во малото бачило „Скитуљко“ и во бачилото „Вучија стаза“ со поглед на највисокиот врв на Копаоник, Панчиќев врв (2.017 м.).

Во саботата навечер сите од македонската група (20-тина луѓе) заедно со пријателите од Белград и од рамната Војводина добро се забавувавме во еден локален ресторан со добра храна и уште подобра жива музика.

Сместувањето во приватните вили МАЈА, ЈОВАНА и МиС беше одлично.


Во подножјето на планината, на почетокот на скијачките стази


Христина, Благоја, Јана, Ива, Јасна, Мито

 


Уживање со поглед кон врвот


На 1976 метри надморска височина

 


Одлични крофни во планинарскиот дом „ " Ртањ“

 


Вила МАЈА

Автор: Горан Николоски

Слики: Јасна Христовска, Горан Николоски


© Copyright 2004 - 2014 Makpetrol A.D. Skopje