Планинарско Спортско Друштво МАКПЕТРОЛ Скопје > Макпетрол Home 
         Почетна страна
         Годишна програма
         Акции
         Документи
         Историја
         Библиотека
         Високогорство
         Topo Maps
         Контакт
         Линкови

 

 

 

 

Мусала - ноември 2004

На 20 и 21.11.2004 година планинарските друштва "Макпетрол", "Трансферзалец" и "18 август" организираа посета на Бугарија - Боровец, со искачување на највисокиот врв на Балканот - Мусала (2925,40m).

На 20.11. до 15 часот групата од 180 планинари (4 автобуси) беше на шопинг во Софија.
Во 18:30 - сместување во Боровец (1300-1350m) - потоа - заедничка вечера и веселба.

21.11 - од 5:30 до 12:00 искачување кон Мусала во зимски услови - нов снег од Боровец до врвот.
- 07:30 - мост и извор,
- 09:00 - хижа Мусала (2389m) празна и ладна но отворена, одмор до 09:30
- 10:30 - хижа Еверест, студ, ветар, магла - продолжуваме по сајли
- 11:10 - Мусала - температура -20,8 C (минус дваесет) прочитано во метеоролошката куќичка.

На врвот се искачија планинарите: Душко Христов - П.Д: Кораб и Марин Стојановски - П.Д. Макпетрол.


Зимски пејзаж


Пред мапа на пределот


Уште еден зимски пејзаж

За уште слики - притисни >>> тука <<< .

 


© Copyright 2004 - 2014 Makpetrol A.D. Skopje