Планинарско Спортско Друштво МАКПЕТРОЛ Скопје > Макпетрол Home 
         Почетна страна
         Годишна програма
         Акции
         Документи
         Историја
         Библиотека
         Високогорство
         Topo Maps
         Контакт
         Линкови

 

 

 

 

СКИЈАЊЕ ВО СААЛБАХ, АВСТРИЈА (07-14 јануари 2012)

Во организација на Планинарско-спортско друштво МАКПЕТРОЛ - Скопје


Скијачкиот центар Саалбах ( Saalbach) во Австрија има 200 километри скијачки стази, 55 најмодерни жичарници и скилифтови, скијачка стаза долга 7,5 км, Apres ski забави ( забави после скијањето) , ….

ПОНУДА:

•  Должина на престој : 7 ноќевања (сабота – петок, 7 – 13 јануари 2012)

•  Поаѓање од Скопје : во 1 8 часот, 6 јануари, 201 2 , петок ( БАДНИК – неработен ден)

•  Пристигнување во Фиехофен, Австрија : со попатни застанувања, во 1 5 часот, 7 јануари, 2012, сабота .

•  Скијање од – до : 8 – 13 јануари, 2012 (6 дена скијање)

•  Поаѓање кон Скопје: во 9 часот, 14 јануари, 2012, сабота (повеќечасовно застанување во Љубљана)

•  Пристигнување во Скопје : во 15 часот, 15 јануари, недела.

•  Превоз: минибус

ЦЕНА: 3 5 0 Евра*

* Во цената е вклучен превозот и сместувањето. Во цената не е вклучена скијачка карта.

Скијачки центар : Саалбах-Хинтерглем ( Saalbach-Hinterglem ) http://www.saalbach.com/

Место на престој : Viehhofen ( се чита Фиехофен ) , на 5 минути со бесплатен ски-автобус до Саалбах.

Сместување: во комотни апартмани и соби за двајца, тројца или четворица. Апартманите се опремени со сите домаќински уреди, греење, телевизори, интернет, ...

Скијачка опрема: сопствена или изнајмена. Изнајмување на скии, чизми и стапови чини 80-100 Евра за 6 дена.

Од 7 јануари 2012 година почнува поевтината скијачка сезона и 5 -дневна (од 7 дена) скијачка карта за возрасни чини 189,50 Евра, а за млади (родени 1992/94) – 142,00 Евра. Скијачките карти важат за сите жичарници на подрачјето на Саалбах, Хинтерглем, Леоганг, и за скијачките автобуси во долината Глемтал.

Рок за пријавување и уплата - 15 ноември 2011 година.


PowerPoint презентација со фотографии на <<овој линк>>

Повеќе информации :

Планинарско-спортско друштво МАКПЕТРОЛ - Скопје

Никола Доновски 070/725-880, Горан Николоски 070/200-506

Nikola.Donovski@gmail.com Goran.Nikoloski@telekom.mk


© Copyright 2004 - 2014 Makpetrol A.D. Skopje