За нас

Инвеститори

Одржлив развој

Кариера

Медиа

Следете нè

Макпетрол АД – Скопје (Управна зграда)
Св. Кирил и Методиј 4, 1000 Скопје
+389 2 311 2144
contact@makpetrol.com.mk

МАКПЕТРОЛ СО НОВИ УСПЕСИ

Во финалниот дуел од оваа сезона на Бизнис Лигата силите ги одмерија екипите на МАКПЕТРОЛ и УНИКА.

Силно мотивираната екипата на МАКПЕТРОЛ прикажа шампионски фудбал и со недостижен резултат од 5:1

ја надигра одличната екипа на УНИКА. Сите играчи на МАКПЕТРОЛ беa на ниво на задачата и тимски, заедно

допринесоа за ваквиот резултат на финалниот натпревар.

Покрај шампионскиот пехар, за оваа сезона беа доделени и следните награди, односно пехари на:

Мишо Ѓорѓиески – најдобар играч, Никола Секулоски – најдобар сталец, Наум Таулоски – најдобар голман и

Илчо Филипоски –  најдобар тренер, сите од екипата на МАКПЕТРОЛ. Овие заслужени награди го покажуваат

високиот квалитет на екипата на МАКПЕТРОЛ и се истовремено поттик за постигнување на уште поголеми

резултати во идните натпревари од Бизнис Лигата.