За нас

Инвеститори

Одржлив развој

Кариера

Медиа

Следете нè

Макпетрол АД – Скопје (Управна зграда)
Св. Кирил и Методиј 4, 1000 Скопје
+389 2 311 2144
contact@makpetrol.com.mk

Моторот е срцето на вашиот автомобил.

Според највисоките стандарди ги создадовме моторните масла LUBEX. Со нивно редовно користење, не само што го штитите моторот и го продолжувате неговиот животен век, туку ја намалувате потрошувачката на гориво и ја заштитувате животната средина.

Покрај моторните масла, фамилијата Лубекс опфаќа и широка понуда од хипоидни масла за менувачи и диференцијали, течности за хидраулични системи, течности за сопирачки, масти за подмачкување, како и средства за чистење.

SuperSyn SAE

5W40 SM/CF

Unic Plus SAE

10W40 SL/CF

Univerzal SAE

15W40 SG/CE

Univerzal SAE

20W50 SG/CE

Motor Oil

30 CB/SC

TRUCK PLUS CI-4/SL

SAE 15W40

Superior CF-4/SG

SAE 15W40

Superior CF-4/SG

SAE 20W50

Duotakt

2T TB

Traktor Oil GL-4

SAE 80W

FARM STOU

SAE 10W40

Ultra C3

SAE 5W30

CARGO PLUS

SAE 10W40

Gear

EP90

ATF

TYPE A

Gear Synt SAE

75W90

BRAKE FLUID

DOT 3

BRAKE FLUID

DOT 4

HIDRA HLP

22, 32, 46, 68, 100

Најчесто поставувани прашања

Читање натписи на
етикети

Дознајте повеќе за маслата и мазивата

Советувајте се со
експерт

Сигурносно технички листови